lindenhoeve@home.nl      |      0412-617110 | 06-15241157

De activiteiten op de zorgboerderij

Dieren:

Het verzorgen van de kleindieren er zijn cavia’s, konijnen, geiten, schapen, varkens en kippen aanwezig in en om het dierenverblijf. De gasten kunnen de dieren voeren, de hokken schoonmaken, geiten melken zodra ze gelamd hebben, gaan wandelen met de geiten, rapen van de eieren en zeker ook het vertroetelen van de dieren.

Groentetuin:

Het planten/zaaien van groente die dan weer gebruikt worden tijdens het bereiden van de maaltijd, oa sla, bonen, wortelen enz. en het onderhouden van de groentetuin zoals schoffelen en wieden van de groenten.

Bloementuin:

In de bloementuin kunnen er allerlei bloemen geteeld worden, die ook weer gebruikt worden bij het maken van bloemstukjes bv tulpen, dahlia’s en margrieten. Ze kunnen helpen met het water geven en het schoffelen van de tuin.

De kruidentuin:

In de kruidentuin worden een verscheidenheid aan kruiden geteeld, deze kunnen ook weer gebruikt worden bij de bereiding van de warme maaltijd, ook hier kan men meehelpen met het verzorgen van deze tuin.

Binnen activiteiten:

De binnen activiteiten bestaan oa uit het gezamelijk bereiden van de warme maaltijd, bv schoonmaken van de groente schillen van de aardappelen. Er is een activiteiten ruimte waar men gezellig bezig kan zijn oa bloemschikken, knutselen, gezelschaps spellen.