lindenhoeve@home.nl      |      0412-617110 | 06-15241157

De zorgboerderij bestaat uit vier onderdelen die samen een geheel vormen en zo zorgen voor een goede zinvolle dagbesteding.

Als de mensen s’morgens met de taxi gebracht worden komen ze eerst binnen via de hal van de zorgboerderij. Deze hal is zeer ruim zodat er ruimte genoeg is voor iedereen om rustig de jas op te hangen en verder te gaan naar binnen. Alle deuren van de zorgboerderij zijn breed zodat alle typen rolstoelen er door passen en er dus voor niemand een beperking is met het binnen komen en rond gaan in de zorgboerderij.

Bij de ingang van de zorgboerderij is ook een terras aanwezig waar met mooi weer lekker buiten gezeten kan worden. Hier staan 2 grote houten banken met daarop kussen zodat iedereen lekker zacht kan zitten. Er staan ook nog verschillende stoelen bij zodat heel de groep gezamenlijk kan genieten als het mooi weer is. Het terras is overdekt met een overkapping om te zorgen dat iedereen altijd in de schaduw kan zitten.

In de hal van de zorgboerderij zijn ook de wc en de douche te vinden. Zowel de wc als de douche zijn zeer ruim opgezet zodat de mensen alle ruimte hebben om gebruik te maken van deze faciliteiten. In de douche is ook een wc aanwezig. alle wc’s zijn voorzien van beugels om het de mensen zo makkelijk mogelijk te maken als ze gebruikt maken van de wc.

De huiskamer van de zorgboerderij bestaat uit 2 delen. Aan de ene kant staan 2 tafels met daar om heen stoelen waar de mensen gezellig een spelletje kunnen doen of kunnen sjoelen. Aan de andere kant is het relaxt gedeelte. Hier staan meerdere comfortabele stoelen opgesteld zodat de mensen ook kunnen rusten. De tv staat ook in dit gedeelte zodat er altijd even tv gekeken kan worden.

De keuken is voorzien van een grote tafel waar tussen de middag de mensen gezamenlijk genieten van het warm eten dat er op de zorgboerderij wordt bereid. De keuken is voorzien van alle gemakken zodat er altijd gezorgd kan worden voor een goede maaltijd.

In de knutselruimte kan van alles worden gedaan zoals schilderen, bloemschikken en knutselen. Er is meer dan ruimte genoeg om dit met meerdere mensen tegelijk te doen en er zijn altijd voldoende materialen om mee te werken. Daarnaast staat er ook een pool tafel in de ruimte waar men een spelletje pool kan spelen tegen elkaar of tegen één van de medewerkers.

Helemaal achterin de zorgboerderij zit de werk ruimte. Hier kunnen de mensen het grotere knutsel werk verrichten zoals hout bewerken en zelfs hele molens maken. Naast werk ruimte kunnen de mensen die roken hier altijd een sigaret roken en zitten ze daarvoor dus ook altijd warm binnen.